Virus Cryptoloker ransomware

Un nou atac ransomware porta de cap a la policia . Pel que sembla, tot comença amb un email fals de correus, en el qual se’ns adverteix que no han pogut lliurar una carta certificada al nostre domicili. En l’email s’adjunta un enllaç que diu «Descarrega la informació sobre el seu enviament». A més, en el correu electrònic també se’ns adverteix que si no arribés a lliurar-aquesta carta, Correus ens cobraria una multa.

Per descomptat, l’esquer no podria ser més temptador: els usuaris preocupats corren a descarregar la informació adjunta, només que el que es descarreguen en realitat és un CryptoLocker, un virus que bloqueja arxius de text i imatges. Per recuperar-los, l’usuari ha de pagar 299 euros en bitcoins. Això sí, els segrestadors tenen el detall d’ensenyar les seves víctimes a comprar bitcoins.

Com podeu veure en aquestes imatges, en només un segon ens avisa que el nostre ordinador ja ha estat segrestat, i que l’única manera de recuperar els nostres arxius és pagant el rescat. Per descomptat, també ens avisen que si decidim esborrar el virus, això no servirà en absolut per desbloquejar-lo.

unnamed

 

Per descomptat, si tenim còpia de seguretat i estem segurs del que fem, és molt més fàcil esborrar-ho tot i després restaurar, per no parlar que també és bastant més barat.

Hem vist moltes vegades com actua el ransomware CriptoLocker a Windows (el sistema operatiu afectat), i la veritat és que cada vegada apareixen més plataformes afectades pel ransomware. En aquesta ocasió crida l’atenció el currat del missatge, que s’ha disfressat especialment bé i cada vegada és més difícil de localitzar.

Això sí, segueixen tenint el problema de sempre: l’espanyol dels missatges no està massa aconseguit, de manera que és relativament fàcil adonar-se que no es tracta d’un email de la institució oficial.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*