Recentment, tenia la tasca d’escriure una frase o pensament motivador que servís de «bugia inspiradora» als membres de la nostra comunitat. Aquesta frase seria publicada al nostre compte de Twitter com a part de la campanya de final d’any. La idea d’escriure un pensament que transcendeixi, que aconsegueixi calar en la ment del lector i que aquest, després, prengui acció, sigui immediatament o després, no és una tasca fàcil.

Com al principi no sabia què escriure, vaig optar per fer una recerca a Google a la recerca d’inspiració entre els meus herois: Warren Buffett, Charles Munger, Bill Gates, Fred Wilson, entre altres. En aquesta cruïlla en la recerca de la saviesa inspiradora vaig topar amb una frase d’un personatge que, certament l’admiro granment, però en el personal no el tenia al meu llistat mental d’herois. Aquest personatge és Steve Jobs.
Steve Jobs és un dels emprenedors més venerats dins i fora Silicon Valley. És un fet innegable que el seu llegat empresarial ho farà passar a la història com un dels grans visionaris del món dels negocis. Ara bé, la frase que vaig trobar de Steve Jobs em va impactar tant, que vaig decidir compartir per aquest mitjà perquè crec que beneficiarà moltes persones. Vostè dirà: «una altra frase més de Steve Jobs sobre tecnologia o negocis de les tantes disperses per internet …». No! En aquesta ocasió és diferent.

steve-jobs1

La frase que comparteixo de Steve és un pensament vida, de saviesa, una part que desconeixia d’aquest gran emprenedor i que em va sorprendre granment el significat d’aquestes poques paraules. I la frase diu així:

«El recordar que estaré mort molt aviat és l’eina més important que he trobat per prendre les grans decisions en la vida. Perquè gairebé tot-totes les expectatives externes, tot l’orgull, tot temor a la vergonya o la fracàs- totes aquestes coses simplement desapareixen a enfrontar la mort, deixant només el que és veritablement important. Recordar que un va a morir és la millor manera que conec d’evitar la trampa de pensar que hi ha alguna cosa a perdre. Ja s’està indefens. No hi ha cap raó per no seguir els consells del cor. »

Espero que aquesta frase et serveixi de reflexió i t’ajudi a prendre acció per aconseguir aquestes metes que tant anheles però, per alguna raó i una altra, encara estan en el llistat de «somnis» sense complir. Llegeix la frase anterior tantes vegades com calgui fins que captis seu profund significat. Per la meva part, vaig imprimir aquesta frase i la vaig col·locar en un mural davant meu escriptori de treball per llegir cada dia i mai oblidar-la.

Al final de la meva recerca vaig acabar escrivint la meva frase motivadora i complint com la meva tasca. Si vols conèixer-nos a Twitter.