Màquines virtuals Hyper-V a Windows 10 pro

 

Que Windows 10 és una revolució en els sistemes operatius de Microsoft, és una cosa que no se li escapa a ningú, però en el seu interior té perles per a usuaris avançats o professionals que marquen la diferència i que representen un gran avantatge.
Avui vull posar la mirada en el gestor de màquines Hyper-V que inclou Windows 10.

650_1200

Activant el gestor de màquines virtuals Hyper-V

650_1200 (1)

Activar el Manager de màquines Hyper-V és relativament senzill. Primer entre al Panell de Control del meu equip, seleccionant «Activa característiques de Windows». Així em mostra un llistat de capacitats del sistema operatiu i, a on selecciono tot el contingut de la carpeta Hyper-V.
En el moment que accepto el canvi, Windows es posarà a instal·lar internament el nou programari i observo dues noves icones a les meves aplicacions: un per accedir al gestor de màquines virtuals i un altre per realitzar una connexió remota a qualsevol d’elles.
Ara a per les màquines virtuals

Avantatges i desavantatges de les MV

650_1200 (2)

Una màquina virtual és, de forma molt resumida i senzilla, una còpia en un sol fitxer d’un sistema operatiu complet amb totes les seves aplicacions instal·lades, a la qual no li importa quin és el maquinari sobre el qual corre, perquè realment funciona sobre un emulador .
Els avantatges d’aquestes màquines virtuals són moltes, tant per a usuaris avançats com a professionals. Ja que permet tenir diferents sistemes operatius corrent en un mateix ordinador, simultàniament, sense que calgui caminar amb arrencades duals, instal·lacions múltiples ni cap dels problemes d’integració que poden portar amb si.
El costat negatiu es comença a entreveure en pensar que tenim una capa intermèdia d’emulació que consumeix, de per si, part del maquinari i programari, el que impacten en les prestacions de les màquines virtuals que suporta. Així el rendiment de les VM és inferior en comparació amb un entorn a nivell físic.
D’altra banda, aquests virtualitzacions són especialment sensibles a les fallades físics dels dispositius d’emmagatzematge, i cal tenir una gran cura en tenir al dia les còpies de seguretat que, d’altra banda, són molt més senzilles de realitzar en haver un nombre de fitxers molt petit.
Però el millor és un exemple, i així en aquest article es poden observar les màquines virtuals per a desenvolupament d’aplicacions en Windows Phone 10, que em permeten arrencar un dispositiu amb el sistema operatiu dels telèfons en el meu ordinador sense haver de tenir físicament un a la meva disposició.

El gestor Hyper-V de Windows 10

650_1200 (3)

Els primer que cal tenir en compte és que aquest gestor és «el germà petit» del servidor Hyper-V que inclou el Windows 2012 Server. És a dir, és un VirtualBox, 1 VmWare Client o un Windows XP Emulator, però amb potents avantatges del sistema Hyper-V.
Entre elles hi ha el crear una SAN Virtual, és a dir una cabina de discos durs que es comporten com un de sol i que dóna servei d’emmagatzematge a totes les MV; també la facilitat de creació, modificació i eliminació de les màquines virtuals; i el poder crear múltiples amb instantània o fotografies de l’estat actual per, arribat el cas, tornar a un moment temporal anterior.
Una altra avantatge de tenir un client Hyper-V és que em permet importar, exportar i moure màquines virtuals a altres clients o un servidor 2012 amb facilitat, ja que està imbricat al propi sistema operatiu que el suporta.
En resum, Windows 10 ens ofereix, ara sí, una plataforma robusta per executar les nostres màquines virtuals sense veure’ns obligats a utilitzar aplicacions de tercers.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*