Endesa alerta d’un virus informàtic disfressat de factura

A l’intentar veure la falsa factura, es descarrega un virus a l’ordinador. Es tracta del Ransomware Locky, un virus que bloqueja els arxius personals dels usuaris d’ordinadors i els demana que paguin un rescat per recuperar-los.

endesa
La companyia elèctrica espanyola Endesa ha alertat d’una campanya maliciosa l’objectiu és infectar als seus clients enviantles adreces falses molt similars a les de la elèctrica- un correu electrònic amb una falsa factura que imita les reals. El programa es distribueix per correu electrònic des d’un suposat correu d’Endesa indicant que es tracta d’una factura elèctrica d’import elevat: quan l’usuari realitza clic a l’enllaç per veure el detall de la factura es descarrega el virus a l’equip. L’elèctrica ha informat als seus clients que es tracta del Ransomware Locky, un virus que bloqueja els arxius personals dels usuaris d’ordinadors i els demana que paguin un rescat per recuperar-los. En aquest sentit, ha demanat que no es faci clic als enllaços de cap email de factura en la qual el remitent no sigui Endesa On-line (gestiononline@endesaonline.com).

 

endesa1

 

Aquest virus està molt ben fet. ENDESA serà el que sigui i ens cobrés el que li dona la gana, però en aquest cas els hacker han utilitzat el nom d’ENDESA per arribar a més gent. Una gran quantitat de persones som d’ENDESA, per tant podem tenir cert «itnteres» en veure aquest mail. Ho han enviat a final de mes: quan se solen enviar factures … ahi han estat molt fins. El llistat d’adreces: no té perquè ser d’Endesa, hi ha milers de llistes de milions de correus electrònics que es venen diàriament per internet a molt poc preu. Endesa no és culpable d’això. La explicació del VIRUS: Algú compra la llista d’emails: podria ser un rus. Algú genera un virus que el ven a la xarxa profunda: podria ser un xinès. Algú troba un servidor de pàgines webs que pot modificar i fer que contingui el virus: podria ser un lituà Al final qualsevol de nosaltres vam obrir el mail i ens infectem. El millor que ens podria passar és que tinguéssim una bona còpia de seguretat, i que no estuveira connectada constantment a l’ordneador. Hi ha sistema gratuïts bastant bons per a particulars (fotos & vídeos sobretot). L’antivirus fa la seva feina PEEEERO: El virus o programa el que fa és xifrar la informació del ordneador. Xifrar la informació del ordnador no té perquè ser una cosa dolenta. Hi ha gent que per seguretat encripta les seves dades i si li roben el ordnador no poden accedir a les dades. Aqui el problema és que ens s’encripten les dades i no ens donen la contraesña. Per tant l’antivirus no sap si estem encriptant nosotors o és un virus. Hi ha alguns antivirus que et poden avisar però si s’insisteix i se li dóna a SEGÜENT sigueinte CONTINUAR CONTINUAR … se’ns encripta el ordneador. ******************************* UN COP INFECTATS: Si no tenim còpia de seguretat i hem pringat tenim diverses opcions: * La pitjor de totes és pagar a l’hacker perquè es fomenta que segueixin investigant mètodes per fer-nos xantatge / segrestar les nostres dades. * Una altra opció: si no hi ha pressa és esperar que surti una eina gratuïta, passats uns mesos és normal trobar eina gratuïtes que desencripten (no sempre passa) * PAGANT: pagant Sant Pere canta. Hi ha alguna empresa de seguretat informàtica que pot desencriptar muuuchos casos sense haver de pagar al hacker, però cal pagar a l’empresa (fan la seva feina i és normal que vulguin cobrar-), es pot trigar 2 dies. PAGANT ALS HACKERS:

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*