7 Avantatges Que Brinda l’Professional De TI Treballar Remotament

Existeix en la indústria de TI un etern debat entre els avantatges del treball remot Vs el treball en l’oficina. Aquest debat és semblant al dels 90 ‘s: Windows vs Linux. Cada bàndol atrinxerat amb la seva «veritat» a la mà sense donar el braç a tòrcer.

Aquest tema es va accentuar fa uns anys quan van nomenar a Marissa Mayer CEO de Yahoo. La primera mesura que va prendre Marissa va ser eliminar l’opció que els empleats puguin treballar remotament. Aquesta mesura, en certa manera, va acusar un mini escàndol a Silicon Valley. Una mesura així, a primera vista, sembla arbitrària i anti-tecnològica. Tota una heretgia en la indústria!

La realitat era que Marissa tenia a les mans la informació proporcionada pel departament de Recursos Humans on sortia a la llum que la majoria dels empleats que treballaven remotament era altament improductius. Rendien pocs resultats, com diuen en Rep. Dominicana: «remenaven molt».

Òbviament, la realitat dels treballadors remots de Yahoo no es pot extrapolar a altres empreses. De la mateixa manera existien empleats dins de Yahoo i en altres empreses que són altament productius treballant remotament. La productivitat d’un empleat depèn de molts factors però un determinant és la personalitat de l’individu.

Ara bé, independentment de la personalitat i circumstàncies de l’empleat, anem a enumerar les principals avantatges de treballar remotament.

Pateixes menys estrès. La nostra llar, almenys que no hi hagi circumstàncies fora del normal, regularment és un lloc menys estressant que l’oficina. Per tant, treballar des de la casa et portarà una pau mental espectacular.
No has de manejar. Adéu a haver de manejar tots els dies al matí per anar, i després a la tarda, per tornar de l’oficina. Aquesta simple avantatge et pot estalviar entre 2 i 4 hores del teu temps tots els dies, depenent òbviament de la distància entre la teva casa i la feina, i també la quantitat trànsit que hi hagi al carrer.
Estalvi de combustible. Al no haver d’anar diàriament a l’oficina, t’estalvies una despesa significativa tots els mesos a la compra de combustible per al carro. També gastaràs menys pneumàtics, menys oli del motor, etc.
Més salut física. Treballant des de la casa, tens la flexibilitat de poder gestionar el teu temps, això et permet poder dedicar temps i energies per fer exercicis, enfortir els músculs i estar «fit».
Creixement personal. Si ets organitzat i t’agrada explorar nous horitzons, la flexibilitat que ofereix treballar des de la casa et permetrà aprendre noves habilitats, tant professionals com personals. Parlo que podràs, per exemple, aprendre un nou idioma, finances personals, començar un bloc, llegir llibres interessants, començar un «side business» per guanyar uns calerons extra, etc.
No hauràs de vestir elegant tot el temps. Podràs treballar en roba interior, amb roba, sense roba, com sigui, com a millor et sentis. El punt és que no has de seguir cap codi de vestimenta preestablert per fer la teva feina. Encara que no ho creguis, aquest simple fet, comença a despertar lentament la teva creativitat, que potser amb els anys, s’hagi atrofiat una mica.
Tens l’oportunitat de passar més temps amb la família. A l’estar a casa, tens l’oportunitat de dedicar més temps als teus fills, tenir cura d’ells, fer les tasques junts que el deixen a l’escola, etc.
En fi, treballar remotament és tota una experiència que et convido a que algun dia experimentis. Moltes persones pensen que és difícil aconseguir-ho, però realment no és tan difícil com es creu. Avui en dia, amb la tecnologia de VPN (Virtual Private Network) les empreses tenen la possibilitat de deixar que certs empleats poden treballar de manera remota.

Si ets hàbil, parla amb el teu cap i digues quins avantatges i quin valor li aportaries a l’empresa si et deixen experimentar per tres mesos treballar remotament des de casa. Sempre pensa en els avantatges que tindrien el teu cap i l’empresa, NO tu, a l’hora de plantejar aquest tipus d’acord.

En el món hispanoparlant, i més encara, a Amèrica Llatina, els ocupadors són reticents a acceptar aquest tipus d’iniciativa. Així que prepara bé els teus arguments abans de presentar la teva proposta al teu cap.

Per què t’agradaria treballar des de la casa?

Com penses poder aconseguir que el teu cap et permeti treballar des de la casa?

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*